Miért fontos a mediáció a 21. században?

Miért fontos a mediáció a 21. században?

Lehet békés a válás? Igen!

Családi konfliktusok, öröklési viták és válási perpatvarok. Kevés olyan ember van, aki ne hallott volna már ilyen helyzetről a környezetében vagy ne élt volna át hasonlót. A vita hevében pedig elfeledkezünk arról, hogy kinek okozunk fájdalmat, ki sérül a legjobban: a válni készülő felek vagy a gyermek.

De mi lenne akkor, ha senkinek sem kellene sebekkel távoznia a kapcsolatból? Ha létezne egy módszer, amellyel egyetértést teremthetnénk? Nos, akkor valószínűleg sokkal egyszerűbben és kevesebb fájdalommal zajlana le a procedúra.

A kulcs: A MEDIÁCIÓ, ami nem más, mint a konfliktuskezelés intelligens módja, amely Önökért van. Nem egy vadidegen személy hoz ítéletet a sorsukról jogszabályok és esetleges bizonyítékok alapján, ahogy az a bíróságon történne. Itt Önök döntik el, mit szeretnének, mert kellő érzelmi intelligenciával megtartják a hatalmukat a saját életük felett!

Tudják, hogy egy válás nemcsak a pénzügyekről, hanem a kapcsolatokról is szól. Önök ismerik a gyermeküket, egymást, és a megfelelő kommunikációval úgy tudnak megegyezni, hogy közben senkinek sem okoznak fájdalmat különösen a gyermeknek nem.

Sok a sérelem és a harag Ön és partnere között? Nem hiszi, hogy meg tudnának állapodni? Nos, az intelligens konfliktuskezelés, illetve a kulturált megegyezés még akkor is működik, ha most ezt máshogy érzi. A mediáció ugyanis a legegyetemesebb konfliktuskezelési technikát használja: a kommunikációt. A jó kommunikációt, amelynek hiánya ugyanúgy rontja a vitarendezés esélyeit, mint az agresszív viselkedés.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy a mediáció a legdiszkrétebb megoldás: a mediátort teljes körű titoktartási kötelezettség terheli. Minden a mediátoriroda falai között marad és ha később mégis úgy döntenek, hogy perre viszik az ügyet, a mediátor akkor sem tanúskodhat a bíróság előtt, csak ha arra mindkét fél felhatalmazza.

Összegezve: a jó és eredményes kommunikációban segít a mediáció! Ez fogja végül elvezetni Önöket a win-win megoldáshoz. Nálam olyan megegyezések születnek, amelyben mind a két fél nyer. Hiszen jó döntésekkel sokat tehetünk a békés és építő családi kapcsolatokért.

Felkeltettem az érdeklődését? Szeretne több információt kapni?

Akkor keressen a megadott telefonszámon: +36205514273

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük