,

Az a bűvös szárazbélyegző…

Az a bűvös szárazbélyegző…
Nagyon szerencsés kombináció, hogy válási mediátor és ügyvéd is vagyok: megértő légkörben, teljes diszkréció mellett szakszerű segítséget és teljeskörű jogi ügyintézést kaptok ebben az embert próbáló élethelyzetben. Meg is mutatom, hogyan.
Tehát az egyik kulcs a szárazbélyegző... 🙂 Néha nyikorog, máskor nevetünk rajta, hogy emlékeztet a régi vonatjegy-lyukasztóra, amit a kalauzok használtak anno. Valójában egy szép és elegáns bélyegző, ami kör alakú lenyomatot hagy a papíron, rajta a nevem, a kamarai azonosítóm.
Ez az a míves szerszám, amit az ügyvédek kiváltsága használni, mellyel tanúsítom és hitelesítem, hogy
✅ jogi tudásom legjavát tettem bele a szerződésbe és vállalom a felelősséget annak szakszerűségéért,
✅ az okirat mindenben megfelel a jogszabályoknak és a felek akaratának is,
✅ az aláíró felek személyazonosságát ellenőriztem igazolványaik és a központi adatnyilvántartás alapján (JÜB),
✅ a felek előttem, saját kezükkel írták alá az okiratot, tehát az teljes bizonyítóerejű magánokirattá válik tanúk nélkül is.
✅ Fontos, hogy ellenjegyzés nélkül érvénytelen a házassági vagyonjogi (így a vagyonközösséget megszüntető) megállapodás és az ingatlannyilvántartást érintő szerződés.
(Azért, hogy ezt a bélyegzőt használhassam, jogi szakvizsgát kellett tennem, ügyvédi kamarai tagságot és szakmai felelősségbiztosítást kell fenntartanom és éves szinten minimum kb. 20-25 órányi továbbképzésen kell részt vennem. Tevékenységem gyakorlása során egy sor szakmai jogszabályt és etikai normát kell betartanom teljeskörű anyagi és morális felelősség mellett.)
Amikor mediátorként abban segítek, hogy megegyezésre jussatok családjogi és vagyonjogi kérdésekben, akkor nem csak a kommunikációban és az egyeztetés békés hangjának megőrzésében működök közre. A folyamat végén nálam egy vagy több ügyvédi ellenjegyzéssel ellátott okiratba foglaljuk a megállapodásotokat és előkészítem a szükséges hivatalos dokumentumokat, a kereseti kérelmet is.
Ha vagyonjogi kérdésekben is megállapodtok, akkor pedig elengedhetetlen a szárazbélyegzős ellenjegyzés, hiszen az a házassági vagyonjogi szerződésnek érvényességi feltétele.
Ha szeretnél jól válni, kényelmesen, egyetlen személynél bizalmas körülmények között elintézni az összes kapcsolódó kérdést, keress egy előzetes egyeztetésre és megbeszéljük, hogyan lenne számotokra a lehető legjobb.
Tel.: +36205514273