Új év, új élet?

Új év, új élet?
Véget értek az ünnepek, s ahogy ilyenkor már lenni szokott, érkezett több bejelentkezés is válási mediációval kapcsolatos konzultációra. Van, köztük, aki már korábban döntött, csak nem akarta az karácsonyt a bejelentéssel beárnyékolni. Van, akinek az év végi együttlét rossz tapasztalata volt az utolsó csepp a pohárban…
Magadra ismersz? Hogy is van ez? Hogyhogy épp év elején van a legtöbb bontóper? Úgy, hogy ilyenkor még jobban rálátsz azokra a hiányosságokra, amik máskor is jelen vannak a kapcsolatban, de az ünnep teljesen kihangosítja azt a diszharmóniát, amit máskor nem veszel észre, mert a rutinszerűen ledarált hétköznapokban kevesebb figyelem, energia jut minderre. A karácsonyi időszakban még jobban vágytál a meghittségre, az odafigyelésre, arra, hogy EGYÜTT legyetek, de ami a hétköznapokban hiányzott, az az ünnepek alatt még fájóbb. Persze nem az ünnep a hibás, hiszen már nagyon sok minden történt korábban, ami olyan mértékben távolított el benneteket egymástól, hogy az ünnep fényei csak még jobban megvilágították a régóta látott fájó felismerést.
Mi legyen? Hogyan tovább?
Először is vizsgáld meg az életedet: úgy éled-e ahogyan szeretnéd. A helyeden vagy-e? Rendben vagy-e Te magad?
Az ünnepi időszak tapasztalatait tekintsd lehetőségnek arra, hogy jobban ráláss életed, kapcsolataid fontos kérdéseire. Mint láttad, ilyenkor felerősödnek azok az értékek, amik összetartanak, vagy éppen azok a nehézségek, amik eltávolítanak egymástól. Legyél éber és tudatos: amin lehet csiszolni, azon dolgozz, ha lehet, hozzátok rendbe a közös életet, de ami menthetetlen, azzal kapcsolatban legyél őszinte magaddal és legyen bátorságod döntést hozni.
Ha úgy látod, hogy változtatni akarsz, tájékozódj, ahogyan azok az ügyfeleim is tették, akik időpontot kértek. Miben tudok Neked én segíteni egy ilyen helyzetben?
A konzultációra jöhetsz egyedül is, de ha mindketten szeretnétek részt venni, az is jó megoldás lehet.
Elmondom Neked, hogy hogyan zajlik egy válás: mi történik a bíróságon, hogyan tudod elkerülni a hosszú ideig tartó hercehurcát a családi élet változásai és a vagyoni kérdések körül. Tájékoztatlak arról, hogy mit tesz lehetővé a jogszabály egy ilyen élethelyzetben, mik a felek lehetőségei a gyermekek nevelésével, eltartásával, a lakáshasználattal, a terhek viselésével kapcsolatosan. Áttekintjük a vagyon megosztásának alapelveit. Elmondom, miként zajlik a közös megegyezés folyamata, mi mindenre kell kitérni, hogyan tudod/tudjuk elérni azt, hogy egy kölcsönösen elfogadható megállapodás jöjjön létre. Fel fogsz lélegezni, ha átlátod, hogy nem törvényszerű, hogy egy végeláthatatlan pereskedésbe kelljen bonyolódnod, hanem mindez békésen, kulturáltan is elrendezhető. Olyan külső, független, de empatikus segítővel, aki mederben tartja és elősegíti a kommunikációt, moderálja az egyeztetés folyamatát. Olyan módon, hogy a gyerekeitek a lehető legkevésbé sérüljenek, és szülőtársakként egy életen át együtt tudjatok működni.
Ha az ünnep hozott számodra ilyen tapasztalatot és szükséged van segítségre a problémák megbeszélésében, vagy a kapcsolat jövőjét érintően, keress egy előzetes konzultációra, melynek a mediációra vonatkozó része díjmentes:
Tel.: +36205514273